Börja spela bingo

Om man aldrig har provat att spela bingo på nätet förut kan det verkligen vara en djungel. Kanske har man bara erfarenhet från att ha spelat Bingolotto någon gång hemma framför teven, och tror därför inte att man har vad som krävs för att vinna pengar på online bingo.

 

Den goda nyheten är att du faktiskt har kommit längre än du tror. Kan man bara grunderna i vanlig bingo så kan man i princip spela på 99 % av alla bingosajter. Den dåliga nyheten är att det fortfarande finns en hel del saker du behöver veta för att du ska kunna spela rolig och framgångsrik bingo framför datorn. Den här nybörjarguiden är till för dig som har åtminstone okej koll på hur man spelar bingo (att du ska markera det nummer som ropas ut, och att fem i rad ger en bingo), men som vill veta mer om att just prova bingo på nätet.

 

Steg 1: Välj en bra bingosajt

Det första du bör göra är förstås att hitta en eller ett par sajter som du tror att du kommer att kunna trivas på. Första intrycket är viktigt, liksom hur lätt det är att ta sig runt och navigera på sidan. Gör också gärna en googling eller kolla runt i olika forum för att se vad andra tycker om bingosajten. Kolla också upp att sidan har tillstånd att bedriva bingoverksamhet, och också gärna att man är medlemmar i SVEBICO – Sveriges Bingoarrangörers Centralorganisation. När du valt ut ett par bra sajter som du vill testa så är det dags för steg 2.

 

Steg 2: Finns det några bingobonusar?

Att få en liten bonus är alltid lika trevligt, och om man dessutom kan få den utan att behöva göra något särskilt – så mycket bättre! Eftersom det är ganska hård konkurrens mellan de olika bingoleverantörerna på marknaden så använder man gärna lite trix och lockbeten för att få just dig som kund. Detta är väldigt vanligt, och som eftertraktad kund har du faktiskt möjligheten att utnyttja den här situationen lite! En del bingobonusar kommer med villkor om att du exempelvis måste spela ett visst antal brickor eller göra en viss insättning för att få dem. Andra är helt ovillkorade, och är bara spelföretagets sätt att tacka dig för att du ville bli kund hos dem. Om du står i valet och kvalet mellan två bingosidor – välj den med bäst bonus!

 

Steg 3: Öppna konto

Nu när du valt rätt bingoleverantör för dig är det dags att prova bingo på riktigt. På de allra flesta sajter är det riktigt enkelt att göra det: allt du behöver göra är att knappa in dina uppgifter (var ärlig, annars kan du inte få utbetalningar!) och göra några enkla val för att börja. Om du har gjort din hemläxa så behöver du heller inte känna dig otrygg med att exempelvis ge ut personnummer eller kreditkortsnummer. Sådana känsliga uppgifter lagras i krypterade databaser dit inte ens spelbolagen själva har tillträde! Om du dessutom registrerar dig hos någon av de stora bingosajterna (Maria Bingo, Ladbrokes Bingo, Betsson Bingo eller liknande) har du verkligen inget att frukta.

 

Steg 4: Gör en insättning

När du väl har registrerat dig är det dags att sätta in pengar att spela för. Det är ingen brådska med detta, om du vill så kan du till och med vänta någon dag innan du gör en överföring. Många bra bingosajter erbjuder gratisspel där du kan få prova på hur det är att spela bingo hos just dem. Ibland kan du till och med vinna riktiga pengar på dessa gratisspel! Vi tycker att det är en bra idé att öppna konton hos många av de större sajterna – skulle du sedan hitta en favorit är det ingen som blir arg på dig för att du öppnade ett konto.

 

Steg 5: Ha kul!

Nu när du kan grunderna är det bara att tuta och köra! Om du vill få en liten tjuvstart så rekommenderar vi att du läser lite om de större bingoaktörerna här på ProvaBingo.nu. Om du dessutom går via oss ser vi till att du ständigt har tillgång till de bästa bingobonusarna på marknaden. Lycka till och kör hårt!